Bijna 90% verkocht

14 september '21

Binnen 3 maanden na de start van de verkoop is bijna 90% van de woningen verkocht in Baandervesting. Dat is een van de voorwaarden voor de start van de bouw. Hoe zit het met de rest van de voorwaarden? En maak je nog kans op een woning als je nog niet hebt gekocht in Baandervesting? Meer informatie lees je in dit bericht.

Opschortende voorwaarden

Voordat de voorbereidingen op de bouw worden gestart, dienen eerst de opschortende voorwaarden te zijn vervuld. Op dit moment is de omgevingsvergunning al onherroepelijk en is ook het verkooppercentage van 70% gehaald. Nu is het wachten op bouwrijpe grond en planacceptatie van Woningborg. De verwachting is dat in oktober 2021 aan die laatste voorwaarden wordt voldaan. In dat geval wordt de zogeheten gunningsbrief, ook wel hoerabrief genoemd, per e-mail aan de kopers gestuurd. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

Planning

Zodra alle opschortende voorwaarden zijn vervuld kan aannemer HSB Bouw starten met (voorbereidingen op) de bouw van de 43 woningen en 38 appartementen in hartje Edam. Alle kopers ontvangen daar persoonlijk bericht van. De voorlopige planning is dat de aannemer begin 2e kwartaal van 2022 kan starten met de bouw.

Hypotheekstukken gereed

Zodra de gunningsbrief is verstuurd, nodigt de notaris de kopers uit voor het passeren van de leveringsakte en (indien van toepassing) de hypotheekakte. Heb je als koper een (gedeeltelijke) hypotheek nodig en zijn je hypotheekstukken gereed? Stuur deze dan alvast naar Abma Schreurs Notarissen. Als je uit eigen middelen betaald, verzoeken wij je dit tijdig bij de notaris aan te geven. Dit versoepelt straks de afwikkeling door de notaris.

image alt

Optie aanvragen

Heb jij nog geen woning gekocht in Baandervesting en ben je nog op zoek naar jouw droomhuis? Op het moment van publiceren van dit artikel is er nog slechts één appartement beschikbaar. Hiervoor geldt "wie het eerste komt, wie het eerste maalt". Op de pagina woningen zie je de actuele beschikbaarheid. Is er een woning vrij? Dan kan je direct een optie aanvragen. Ga naar het betreffende bouwnummer, klik op "optie aanvragen" en vul je gegevens aan. Wie weet woon jij straks in het historische centrum van Edam!

Naar de woningen
Jouw droomwoning nog niet gevonden? Naar de woningzoeker
Vragen? Neem contact op