Nieuwe invulling Baandervesting in zicht

8 juli '19

Op 4 juli 2019 zijn de stedenbouwkundige kaders voor nieuwbouwplan Baandervesting vastgesteld door de gemeenteraad van Edam-Volendam. Daarmee heeft de gemeente het startschot gegeven voor de verdere uitwerking en nieuwe invulling van Baandervesting.  

Karakteristiek Edams

Op deze bijzondere plek komen circa 80 woningen, waaronder naar schatting 43 rijwoningen en 37 appartementen in verschillende groottes. In het aanbod komen ook zeker woningen die bij uitstek geschikt zijn voor starters en senioren. Het uitgangspunt is dat de woningen aansluiten bij de karakteristieken van het historische centrum van de stad Edam.

Wat volgt er nu?

De eerste vervolgstap in de ontwikkeling is het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan. Dit traject wordt na de zomervakantie 2019 opgestart. Op basis van een vastgesteld bestemmingsplan kan het ontwerp van de woningen definitief worden afgerond. We verwachten dat wij in het derde kwartaal van 2020 met de woningen in Baandervesting in verkoop gaan. Afhankelijk van onder andere de snelheid waarmee de woningen worden verkocht, start de aannemer dan begin 2021 met de bouw.

Volg de ontwikkelingen

Heb je interesse in dit bijzondere nieuwbouwplan in Edam? Laat dan onderaan de homepage jouw e-mailadres achter. Zo kunnen wij je op de hoogte houden via onze digitale nieuwsbrief.

Ja, ik wil op de hoogte blijven
  Terug naar de Homepage
  Lees meer nieuws