Naar de notaris in 2021

30 november '21

Heb jij onlangs de gunningsbrief ontvangen waarin staat dat de bouw van jouw nieuwbouwwoning van start gaat? Gefeliciteerd, nu gaat het plannen pas echt beginnen! Maar eerst moet je nog wat financiële zaken regelen, zoals een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de leveringsakte en, indien van toepassing, de hypotheekakte.

Officieel in eigendom

Tijdens je bezoek bij Abma Schreurs Notarissen teken je de leveringsakte en eventueel de hypotheekakte. Je wordt dan officieel eigenaar van de grond of het appartementsrecht. De betaling doe je via je hypotheek of met eigen geld. Als je een (gedeeltelijke) hypotheek nodig hebt, stuur dan (via je bank of adviseur) zo snel mogelijk je hypotheekstukken naar de notaris. Als je uit eigen middelen betaalt, verzoeken wij je direct contact op te nemen met de notaris om dit kenbaar te maken. Zodra de notaris de benodigde documenten heeft ontvangen, word je uitgenodigd om de akte van levering en de eventuele hypotheekakte te komen ondertekenen.

Goed gevulde spaarpot in 2022

De kosten die je maakt voor het afsluiten van een hypotheek en eventuele rente die je al betaald hebt voor de financiering, mag je in het jaar dat je bij de notaris bent geweest aftrekken van de belasting. Dus, ga je nog in 2021 naar de notaris voor het passeren van de aktes? Dan kun je in 2022 je gemaakte financieringskosten voor jouw nieuwbouwwoning aftrekken in de belastingaangifte van 2021. Zo heb je een extra potje om te investeren in je nieuwe woning. Top toch?

Jouw afspraak

Heb je nog geen afspraak gepland staan en wil je wel in 2021 nog naar de notaris? Zorg dus dat jouw dossier compleet en toegestuurd is naar de notaris. Bel eventueel vervolgens zelf de notaris om een afspraak in te plannen.

  Financiering
  Woning kopen