Verkoopproces en voorstellen makelaar

7 juni '21

Vanaf donderdag 10 juni 2021 zijn de 81 woningen van Baandervesting in Edam in verkoop. Maar hoe verloopt het verkoopproces? En met wie kan je straks aan tafel zitten als je een optie hebt gekregen? In dit nieuwsbericht vertellen we je meer over het proces en stellen we de makelaar aan je voor.

Inschrijfprocedure

Van 10 juni 10.00 uur tot 16 juni 2021 17.00 uur is de online inschrijving geopend voor Baandervesting. In die periode kan je in je Mijn Eigen Huis account maximaal 5 voorkeuren doorgeven om in aanmerking te komen voor een van de woningen. Gedurende de hele inschrijfperiode kan je je voorkeuren doorgeven, wijzigen en/of verwijderen. Het moment van inschrijven heeft geen invloed op je kans op een woning.

Let op! Per toekomstig huishouden mag er slechts één inschrijving worden gedaan. Kandidaten die niet aan de inschrijfvoorwaarden voldoen, kunnen worden uitgesloten van de loting.

Loting bij de notaris

Zodra de inschrijving is gesloten, worden de inschrijvingen gecontroleerd op geldigheid. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij hanteren wij onderstaande procedure:

Aantal kandidaten per bouwnummer
Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen.

Loting bij notaris
Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer gaan wij voor dit bouwnummer over tot loting bij de notaris.

Meer informatie over de proces lees je op de pagina Woning kopen.

Woning kopen

Afspraak bij de makelaar of online kopen?

Als je een optie hebt op een van de woningen in Baandervesting kan je kiezen hoe jij het vervolgtraject wilt doorlopen: op afspraak bij de makelaar, volledig digitaal of een combinatie van beide. Heb je nog vragen of stel je persoonlijk contact op prijs? Dan kan je in je Mijn Eigen Huis account aangeven een afspraak te willen met Van de Steege Projectmakelaars. Zij nemen vervolgens contact met je op.

Heb je voldoende informatie en wil je het aankoopproces digitaal doorlopen? Dan klik je voor deze optie in je account. Je kunt ook tijdens het proces er voor te kiezen om te switchen. In elk geval zijn de opties vrijblijvend en kosteloos.

image alt

Makelaar Van de Steege aan het woord

Heb je een optie op een woning of appartement en kies je er voor om een afspraak te maken met de makelaar? Dan gaat het team van Van de Steege Projectmakelaars je bij je aankoop begeleiden. De kosten voor de makelaar zijn bij de koopsom inbegrepen. De makelaar stelt zich graag aan je voor:
"Als van de Steege Projectmakelaars zijn wij er ontzettend trots op om als verkopend makelaar de verkoop te mogen begeleiden van project Baandervesting, het pareltje van Edam!
Als verkoopteam bestaande uit Jonneke, Edward en Margretha zullen wij de kopers het gehele traject begeleiden en zien uit naar de eerste contacten."

Website Van de Steege

Contracten digitaal in Mijn Eigen Huis

Als je voldoende informatie hebt en als eventuele vragen zijn beantwoord, dan kan je de contracten aanvragen. Deze worden voor je klaargezet in je Mijn Eigen Huis en kan je digitaal ondertekenen. Je verifieert jezelf via iDIN, waarmee dit proces correct en veilig verloopt. Heb je alle stappen doorlopen? Gefeliciteerd! Je hebt je droomwoning gekocht.

Zie jij het helemaal voor je? Lees dan nu alles over de woningen.

Naar de woningen
Heb jij al een account? Naar Mijn Eigen Huis
Meer lezen over het proces? Woning kopen