Feest voor de toekomstige bewoners van Baandervesting!

23 september '22

Op donderdag 15 september was het feest voor de 81 toekomstige bewoners van Baandervesting in Edam. De historische rijkdom van deze locatie vroeg om een bijzondere viering! Daarover lees je alles in deze update.

Een woordje voor de toekomstige bewoners

Nieuwbouwproject Baandervesting is een ontwikkeling van BPD en KWP. De bouw van deze fantastische nieuwe woningen wordt verzorgd door aannemer HSB Bouw. De directeur van HSB Bouw, Camiel Honselaar, sprak de kopers samen met ontwikkelingsmanager Martijn Hemmer van BPD toe in het Van der Valk hotel te Volendam. Ook wethouder Angelique Bootsman (Edam-Volendam) was van de partij!

Een bijzondere plek, een bijzondere boodschap

Zoals in een eerder nieuwsbericht gedeeld, hebben archeologische opgravingen uitgewezen dat er in 1700 al bedrijvigheid was op deze bijzondere locatie. Het vinden van historische stukken in de grond heeft voor de nodige kippenvel-momentjes gezorgd en daarom is besloten iets extra bijzonders te doen bij de bouw van dit project. De kopers hebben een persoonlijke boodschap achtergelaten, die in een tijdscapsule in de grond onder dit bouwproject geplaatst is. Als er over een paar honderd jaar opnieuw opgravingen worden gedaan op deze plek, zal de tijdscapsule gevonden worden met daarin een boodschap over de tijd van nu.

Vooruitzicht oplevering Baandervesting

Begin maart is de bouw gestart. Naar verwachting kunnen de meeste kopers de kerst van 2023 in hun nieuwe woning vieren! Tot die tijd houden we je natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Hoe gaat het nu verder? Bekijk de Planning