Bouwupdate november 2022

23 november '22

We zijn alweer een tijdje verder sinds de laatste bouwupdate en de aannemer heeft sindsdien niet stil gezeten. De voortgang op de bouw verloopt tot nu toe voorspoedig. De aannemer heeft weer een update gestuurd en natuurlijk hebben we foto's voor je. De woningen en appartementen in Baandervesting beginnen van buiten steeds mooier te worden. Nieuwsgierig? Kijk en lees mee!

Grondgebonden woningen blok 1, 2 en 3

Blok 1 en 2

(bouwnummer 1 t/m 18)
De 2e verdiepingsvloer is gelegd en er is begonnen met het plaatsen van de kalkzandsteen wanden. Bovendien is er een aanvang gemaakt met de metselwerkzaamheden aan de buitengevel. 

Blok 3

(bouwnummer 19 en 20)
Bij blok 3 begint het metselwerk al aardig vorm te krijgen.

Grondgebonden woningen blok 4 t/m 8

Blok 4 en 5

(bouwnummer 21 t/m 26)
Op de begane grond en op de 1e verdieping is gestart met het plaatsen van de kalkzandsteen binnenwanden.

Blok 6 en 7

(bouwnummer 27 t/m 38)
De 1e verdiepingsvloer is gelegd. Ook hier kunnen binnenkort de kalkzandsteen binnenwanden worden geplaatst.

Blok 8

(bouwnummer 38 t/m 43)
Er kan een aanvang worden gemaakt het leggen van de 1e verdiepingsvloeren.

Appartementen blok B en A

Appartementen blok B

(bouwnummer 44 t/m 58)
De 2e verdiepingsvloer is gelegd. Nu wordt er gestart met de ruwbouwfase van de laatste verdieping. Ook is er al een aanvang gemaakt met de metselwerkzaamheden op de begane grond. 

Appartementen blok A

(bouwnummer 44 t/m 58)
De laatste breedplaatvloeren (dak) worden momenteel gelegd. De verwachting is dat eind november kan worden gestart met het plaatsen van de kappen. 

Prognose oplevering (update 11 januari)

Prognose oplevering eerste woningen: eind 3e kwartaal 2023. Per week zullen er vervolgens circa 5 woningen of appartementen worden opgeleverd. Deze prognose is nog niet definitief. Weersomstandigheden, de invoer van de nutsbedrijven, de aanlevering van materialen etc. zijn allemaal factoren waardoor de prognose nog kan worden bijgesteld.

Nieuwsfeit: tijdcapsule is geplaatst

Op donderdag 15 september jl. was er een feestelijke meet & greet voor de toekomstige bewoners. Deze historische locatie vroeg om een bijzondere viering! Archeologische opgravingen hebben uitgewezen dat er in 1700 al bedrijvigheid was op deze plek. Daarom werd er besloten iets bijzonders te doen bij dit project. Alle toekomstige bewoners konden tijdens de bijeenkomst een persoonlijke boodschap achterlaten op posters. Op 30 september jl. zijn deze posters in een tijdcapsule in de fundering van blok 8 gestort. 

nieuwbouw edam baandervesting
nieuwbouw edam baandervesting
  Meer nieuws lezen
  Planning Baandervesting