Architect aan het woord

5 maart '21

Wonen in Baandervesting is kiezen voor wonen in de oude binnenstad van Edam, met het comfort van nu en zonder het ruimtegebrek dat hier vaak mee gepaard gaat. De omgevingsvergunning is ingediend en het ontwerp is bijna definitief. Daarmee wordt het tijd om je beter kennis laten maken met Baandervesting. In dit artikel is Daniel Didden van Mulleners + Mulleners Architecten aan het woord. “Ik heb gestreefd naar de beste invulling voor deze plek."

Het beste voor deze plek

Een historisch aandoende wijk die aansluit op de bebouwing en sfeer van de oude stadskern op een unieke locatie in het hart van Edam. Dat wordt Baandervesting. Daniel Didden van Mulleners + Mulleners Architecten bestudeerde voor het ontwerp van deze wijk zorgvuldig de bebouwing, het straatbeeld en de kleurstellingen in het historische centrum en benaderde de karakteristieke sfeer zo geloofwaardig mogelijk. “Ik heb gestreefd naar de beste invulling voor deze plek. Het mooiste compliment zou zijn als het stadsbezoekers straks niet direct opvalt dat er sprake is van nieuwbouw.”

image alt

Ruimte voor 'nieuwe monumenten'

Baandervesting bestaat uit ruim 80 woningen. Deze gaan in 2 fases in verkoop. In het gevarieerde totaalontwerp bevindt zich voor iedere woonwens een geschikt type woning: verschillende typen herenhuizen (41), 2 onder 1 kapwoningen (2) en appartementen van verschillende omvang (38). Dus of je nu starter, jong gezin, doorstromer of gesetteld bent, als je jezelf ziet wonen in één van de ‘nieuwe monumenten’ in het hart van Edam, dan heeft Baandervesting je iets te bieden.

Achter al deze gevels bevinden zich hedendaagse woningen die voldoen aan alle eisen van deze tijd. Waar er in de historische stad bijvoorbeeld geen ruimte is voor privéparkeerplaatsen, hebben de woningen in Baandervesting parkeerplaatsen op eigen terrein en ook voor bezoekers is er voldoende parkeergelegenheid. Bij de indeling van de verschillende woningen is rekening gehouden met het uitzicht op de oude stad of de eigen tuin en met de lichtinval, waardoor er zowel tuin- als straatgerichte woningen zijn. Deze bijzondere combinatie van een ‘historisch’ decor en charmante, dorpse gezelligheid met het comfort van alle woonkwaliteiten van nieuwbouw, maken Baandervesting tot een buitengewoon project.

Meer lezen over de visie van de architect?

Naar de pagina Visie

Planning

Als geïnteresseerde in een woning wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk weten van jouw toekomstige woning. De komende periode zal de website zich verder uitbreiden met meer informatie over de woningen, plattegronden, prijzen en natuurlijk de start van de verkoop. In maart 2021 nog kan je de diverse woningtypes, hun schetsen en de ligging terug vinden op deze website. Wil jij je abonneren op de nieuwsbrief en daarmee op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat dan je e-mailadres achter onderaan deze pagina en blijf op de hoogte.

Nu alvast de prognose planning bekijken?

Naar de planning
Meer weten over de planning? Naar de planning
Het hele verhaal lezen? Naar de visie